MENU

Top 10 beste trouwlocaties van Noord Holland

De 10 beste trouwlocaties van Noord Holland?

Ik zet ze hier voor je op een rijtje. Als bruidsfotograaf in Alkmaar heb ik verscheidene locaties gezien in de omgeving. De locaties lopen uiteen van klassieke herenhuizen tot hippe strandtentjes. Of je nu een Hindoestaanse bruiloft hebt en gaat trouwen in Amsterdam, of je hebt een Marokkaanse trouwerij en wilt dit vieren op een unieke trouwlocatie waar je best een aantal kilometer voor wilt rijden.

Nummer 1:

Op nummer één staat toch wel Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. Vlakbij Haarlem ligt dit idyllische herenhuis wat in 1907 is gebouwd. Dit statige herenhuis beschikt over 9 zalen met in totaal ruimte voor maar liefst 680 bezoekers. Zodra je hier binnenstapt, waan je jezelf echt in een andere wereld. Echt een ontzettend mooie plek om in het huwelijk te treden.

Omgeven door prachtige natuur en fantastische tuin is dit dé locatie voor een mooie bruidsreportage.

Het feest kan hier natuurlijk ook gevierd worden. Want met 9 zalen, zou je elke zaal in kunnen richten met een ander muziekgenre. En na je feest, kun je rustig gaan slapen, want je hebt keuze uit 7 verschillende soorten kamers, verdeeld over 75 hotelkamers in totaal.

Nummer 2:

Voetjes in het zand? Trouwen op slippers met de zoute zeelucht die door je haren waait? Ga dan naar Paal 17 aan Zee op Texel. Op het moment dat je vanaf Den Helder de boot naar Texel neemt, valt de dagelijkse stress en sleur van je af en kun je ontspannen trouwen op Texel.

Voor een niet al te grote bruiloft ben je bij Paal 17 aan het juiste adres. Met op de eerste verdieping het restaurant waar je over zee kijkt heb je ook toegang tot het privé terras.

Midden in de natuur, is er meer dan genoeg ruimte en plek voor mooie bruidsfotografie. Dus neem zeker even de tijd rond ‘golden hour’, het moment dat de zon onder gaat en laat jullie vastleggen voor latere generaties.

Nummer 3:

In Nieuw-Loosdrecht staat mijn nummer 3. Finley het Witte Huis. Aan de Loosdrechtse Plassen kun je trouwen aan het water. Deze unieke trouwlocatie is echt sprookjesachtig. Trouwen in de Koepelzaal met een uitzicht waar je ‘u’ tegen zegt.

Eten doe je lekker buiten, mits het weer het toelaat. De barbecue staat dan buiten op het terras en bij iets minder weer staat deze gewoon binnen in de villa zelf.

Nummer 4:

Mijn nummer vier is wederom een herenhuis. Ditmaal is het Hotel & Château Marquette. De geschiedenis van dit herenhuis in Heemskerk gaat terug tot 1225! Prachtig gelegen tussen de weilanden zorgt dit romantische kasteel voor een prachtig decor voor jullie mooiste dag.

Met ruimte tot wel 250 gasten kun je hier elkaar op fantastische wijze het ‘ja-woord’ geven. Voor deze zelfde gasten is er 800 meter verderop een hotel op hetzelfde landgoed. Na jullie feest, kunnen de gasten daar heerlijk overnachten.

Nummer 5:

Na een aantal klassieke locaties te hebben genoemd, is nummer 5 van geheel andere orde. Namelijk een industriële locatie. Zoals jullie weten heb ik zelf, als bruidsfotograaf in Alkmaar, ook een industriële bruiloft mogen fotograferen. Het is nieuw, verfrissend en anders dan dat we ‘gewend’ zijn. Op nummer 5 staat de Arendshoeve, The Garden of Amsterdam.

Ooit begonnen als rozenkwekerij, is deze industriële locatie nu omgetoverd tot trouw,- en evenementenlocatie. Strak, stijlvol en omgeven door groen. Zowel binnen als buiten. Hier kunnen jullie elkaar het ‘ja-woord’ geven als het een bruiloft betreft met niet meer dan 350 gasten.

Nummer 6:

Nummer 6 in mijn lijst van 10 beste trouwlocaties van Noord Holland is Westerliefde. Deze bijzondere trouwlocatie is gevestigd op het terrein van de WestergasFabriek. Ooit voorzag deze locatie Amsterdam van stroom. Nu compleet omgebouwd tot sfeervolle locatie, uitermate geschikt voor jullie trouwdag. De hoge ruimte, kapel-achtige ramen, houten vloer en prachtige bar, maken deze locatie een van mijn favorieten.

Nummer 7:

Explore in Muiden staat op nummer 7. Waarom? De locatie zelf! Deze voormalig kruitfabriek is een nu officieel geregistreerde trouwlocatie. De lichtval door de hoge ramen, de akoestiek, het materiaalgebruik, de ligging, echt werkelijk alles klopt om van jullie trouwdag een unieke dag te maken. Deze intieme trouwlocatie is werkelijk prachtig!

Nummer 8:

Jullie gaan trouwen in Noord Holland en zijn opzoek naar een landelijke locatie? Bij voorkeur een boerderij? Dan is Restaurant de Bokkesprong in Groet wellicht jullie aangewezen plek om elkaar het ‘ja-woord’ te geven.

Deze authentieke stolpboerderij ligt op slechts 20 minuten lopen van het strand. Dus de mogelijkheden zijn aanwezig om zelfs daar te trouwen en het feest verder te vieren in de boerderij. Maar ook de tuin leent zich uitermate goed voor jullie moment. Gelegen in groen, weg van de drukte en van het verkeer.

Nummer 9:

Op nummer 9 vinden jullie het Ruiterhuys in Bakkum. Ook een boerderij, met stallen waar paarden, varkentjes en kippen scharrelen. Zelf heb ik daar ook een keer een bruiloft gedocumenteerd. Deze locatie gelegen tegen de duinrand van Bakkum leent zich perfect voor een trouwerij. De karakteristieke eigenschappen van het Ruiterhuys lenen zich perfect voor fotoshoots en bruiloft reportages.

Nummer 10:

De laatste in mijn lijst van top 10 beste trouwlocaties van Noord Holland is Fort Resort Beemster. Midden in de Beemsterpolder is het mogelijk om met elkaar in het huwelijksbootje te stappen op dit Unesco Werelderfgoed. Deze unieke trouwlocatie biedt ruimte voor kleine en grotere gezelschappen.

Wat is er niet lekkerder om na je bruiloftsfeest te slapen op je trouwlocatie en de volgende dag samen te kunnen genieten van de spa en wellness van Fort Resort Beemster? Nog even nagenieten voordat jullie op huwelijksreis gaan.

Dit is mijn persoonlijke lijst van de 10 beste trouwlocaties van Noord Holland. Deze lijst zal in de loop der tijd worden aangepast. Dit omdat er natuurlijk locaties bijkomen en verdwijnen. En omdat de mode in de trouwwereld verandert en daardoor de eisen van de toekomstige bruidsparen.

Hebben jullie verder vragen, ideeën of suggesties? Neem gerust contact met mij op.

10 beste trouwlocaties van Noord Holland

Comments
Add Your Comment

CLOSE