MENU

Bruiloft inspiratie

Bij het plannen van een bruiloft komt nogal wat kijken. Vandaar dat ik bruiloft inspiratie tips voor jullie heb. Natuurlijk heeft zij nagedacht over haar bruidsjurk en jij over de kleur van je trouwpak. Wellicht hebben jullie al een idee over jullie trouwlocatie.
Maar je hebt natuurlijk niet over alles nagedacht. Sommige dingen komen gewoon simpelweg niet bij jullie op of komen pas op op het moment dat het ter sprake komt.

Er zijn twee factoren die ik het belangrijkst vind tijdens een trouwdag. Een stressvrije ervaring en goed licht voor de foto’s die je voor altijd koestert. Ik neem beide even serieus gedurende de dag. Ik wil geen druk creëren tijdens jullie trouwdag om geweldige foto’s te maken. Het échte belang van de dag, zoals ik het zie, is het onvervangbare samenzijn van vrienden en familie.

Na het fotograferen van een flink aantal bruiloften, ben ik in staat om een ​​prachtige reeks portretten tijdens zonsondergang in minder dan 15 minuten vast te leggen, waardoor je een kleine pauze van het feest hebt, maar je niet de hele avond weg bent. Mijn doel is om jullie dat verfrissende moment alleen te geven. Jullie allebei te laten genieten van de gevoelens van de dag voordat we weer teruggaan naar de mensen die het meest voor jullie betekenen. Deze alleen-tijd is erg belangrijk voor sommige paren, soms zelf even heerlijk als je aan de introverte kant bent.

8 Bruiloft inspiratie tips

Voorbeeld tijdlijn

Ik, als bruidsfotograaf, vind het prettig om met de zonsondergang te beginnen en de tijdlijn vandaar op te bouwen. Waarom? Veel bruidsparen willen hun bruidsreportage midden op de dag laten fotograferen. Dit omdat de meeste denken dat dat het mooiste moment van de dag is. Maar dat is het niet! Echt niet! Waarom niet? Hard licht en harde schaduwen. Door het harde licht staan veel mensen met ‘geknepen’ ogen op de foto. Dit is ook meteen een van de beste bruiloft inspiratie tips die ik jullie mee kan geven. Maar daar komen we zo meteen nog even op terug.

Ik begin meestal met fotograferen zo’n 30 á 60 minuten voordat de visagiste klaar is met de make-up en het haar. Daarna komt de ‘first look’, oftewel het moment dat het bruidspaar elkaar voor het eerst te zien krijgt in bruiloft kleding. Dan zou het ook een goed idee kunnen zijn om de bruidsportretten te fotograferen en de directe familie. Meestal duurt dit ongeveer een uurtje, afhankelijk van de groepsgrootte. Na de ceremonie maken we de rest van de familieportretten.

Dan wordt er ook gefeliciteerd en gedronken en gaan we richting het diner. Als het licht mooi is zou ik jullie 15 á 30 minuten weg willen nemen bij jullie vrienden om alvast portretten te schieten terwijl we dichter bij zonsondergang komen.

Na het diner gaan we richting de openingsdans. Maar daartussen zit echt nog de zonsondergang, waar het licht echt het mooist is. Dit is hét moment om jullie trouwreportage te schieten.

Na de openingsdans raad ik aan om niet meer dan een uur te fotograferen. Tenzij jullie een bijzonder vertrek hebben geregeld waar ik van weet, dan wordt dat natuurlijk ook gedocumenteerd.

Voorbeeld:

  • 10.00 – 11.00 klaarmaken van de bruid en bruidegom
  • 11.30 first look
  • 13.00 ceremonie
  • 15.00 felicitaties en toasten
  • 18.00 bruiloftsdiner
  • 20.15 bruidsreportage
  • 21.00 trouwfeest

Licht

Een van de belangrijkste bruiloft inspiratie tips die ik je kan geven is over het licht. Dat is waarschijnlijk het laatste waar je nu aan denkt. Maar ik garandeer je dat dit absoluut meer over de uiteindelijke trouwfoto’s zal zeggen dan je denkt. Over het algemeen moet je er over nadenken waar het licht tijdens de ceremonie vandaan komt, vooral als het buiten is. Je wilt niet dat de zon recht in je ogen schijnt terwijl jullie elkaars geloften uitwisselen, toch?

Mijn advies is dan ook om een mooie schaduwplek voor de ceremonie te vinden. Dit zorgt voor mooi egaal licht. Zowel op de ceremonie als op het bruidsfeest. Als dat niet mogelijk is, probeer dan de zon achter een tarp, doek of een volle boom met veel bladeren te krijgen.

Wat ik hierboven al zei, overdag je fotoreportage willen laten fotograferen, is alles behalve ideaal. In de zomer betekent overdag een trouwreportage willen, zweterige lichamen, uitlopende make-up, veel geknepen ogen en harde schaduwen. Hierdoor zouden jullie je niet op je gemak kunnen voelen en niet de trouwreportage krijgen die je graag zou willen en voor ogen had. En dat zou echt zonde zijn! Mijn belangrijkste bruiloft inspiratie tip is dan ook: Wees niet bang om later op de dag te beginnen!!

Wat te doen als het regent?

Ja regen, dat gebeurt weleens in Nederland. Ook als het zomer is. Als het regent denken veel stellen dat hun bruiloft letterlijk in het water valt. Nee! Echt niet! Het kan juist een hele aparte, gezellige sfeer geven. Zorg vooral voor een paraplu. (Volgende bruiloft inspiratie tips!!) Het liefst een doorzichtige. Dit kan jullie fantastische en unieke foto’s opleveren. En zorg voor een backup plan voor je ceremonie als je die buiten wilde houden. Maar als je een weddingplanner in de arm hebt genomen, zorgt zij vaak voor een backup plan.

Wedding planner/bruiloft planner

Vind je die trouwplanning maar lastig en stressvol? Dan kan wellicht deze bruiloft inspiratie tip je rust geven. Neem een weddingplanner! Deze kan voor jullie een stressloze ervaring zorgen. Jullie hoeven je geen zorgen te maken over welk detail dan ook. Behalve dat jullie in het moment moeten leven en kunnen genieten van elk moment en dit maximaal absorberen.

Leg je wensen neer bij jullie weddingplanner en zij zorgt voor de rest. Easy peasy!

Als bruiloft planner raad ik Stefanie aan van Imprintweddings.be. Ja dat zie je goed, een Belgische. Maar ze leeft meer in Nederland dan in haar thuisland. Stefanie is er eentje met een twist! Een toffe twist! Rockabily vibes? Pure rock and roll? Of toch die Bohemian wedding? Zij regelt het voor je!

Trouwjurken

Bruiloft inspiratie tips betreffende trouwjurken? Dan moet je bij Marieke van ieksbridal.nl zijn. Haar atelier met bruidsmode bevindt zich in Amsterdam. Geen ingekochte kant en klare trouwjurken die op maat gemaakt worden. Nee, échte handgemaakte jurken, door een dame die deze ambacht met pure liefde uitvoert. En dat is ook te zien aan de eindresultaten.

Bij handgemaakte bruidsjurken denkt men veelal meteen aan het budget. ‘Handgemaakt zal wel schreeuwend duur zijn’. Nee, kijk eens op haar site en laat je verrassen.

Bruidsboeket

De volgende bruiloft inspiratie tip betreft het bruidsboeket. Dit is natuurlijk altijd persoonlijk, maar bij Elvira van de bloemenkeuken.nl weet ik zeker dat de bloemen die je uitkiest altijd bij je gaan passen. Of dit nu bohemian-, botanical-, barn-, industrial-, of vintage weddings zijn.

Bruidstaart

Net als de bruidsjurk, net als het bruidsboeket, maakt Janet van Stickyflour.nl zelfgemaakte bruidstaarten in eigen keuken. Elke taart wordt op bestelling gemaakt.

Trouwdrukwerk

Voor drukwerk kan ik alleen maar Anouk en Danielle van itsagreatday.nl aanbevelen. Unieke trouwkaarten, bedankjes voor de gasten, posters, quotes, save the date kaartjes en alles wat je zo kunt bedenken onder één dak. Lekker makkelijk uitzoeken, maar nog belangrijker, makkelijk communiceren!

Ik hoop dat jullie wat gaan hebben aan deze bruiloft inspiratie tips. Mocht je verder nog vragen hebben of aanvullende informatie wille hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Samen met onderstaand team hebben we de shoot voor elkaar gekregen.

Bruidsjurk: Ieks Bridal
Bruidstaart: Sticky Flour
Bruidsvisagie en haarstyling: Esther Van ´t Zelfde
Bloemen: De Bloemenkeuken
Bruiloft styling verhuur: Velvet Green Rentals
Bruidskaarten: It´s a great day
Trouwringen: Atelier LUZ
Concept: Imprint Weddings
Locatie: Monastere Antoinette

styled shoot belgie bruiloft inspiratie Rock chick bruiloft inspiratie Bruiloft inspiratie handgemaakte trouwjurkBelgische bruiloft inspiratie industriële bruiloft inspiratie tips rauwe bruiloft inspiratieBruiloft inspiratie zwarte details bruiloft inspiratie rock look met industrieel randje bruiloft inspiratie stoer bruidsboeket bruiloft inspiratie in belgie met een rock thema bruiloft inspiratie stoer en romantisch donkere bruidstaart bruiloft inspiratie bruiloft inspiratie tres chicbruiloft inspiratie tips stoere bruiloft Bruiloft inspiratie rock look bruiloft inspiratie rock Bruiloft inspiratie in Belgie stoere bruiloft inspiratie

Comments
Add Your Comment

CLOSE