MENU

Fuji firmware update

Zoals jullie weten ben ik helemaal weg van het Fuji X systeem. Voor iedereen die met Fuji fotografeert, Fuji komt weer met een waanzinnige Fuji firmware update.
Fujifilm heeft een geschiedenis als het gaat om het uitgeven van firmware updates. Deze zijn elke keer van zo’n omvang dat het lijkt alsof je een nieuwe camera in handen hebt. Zeker als je schiet met de X-T2 of de X-Pro2 zou ik zeker even doorlezen!

fuji firmware update

Fujifilm X-Pro2. Versie 4.00

Al komt deze update pas later in December uit. De lijst met toevoegingen aan deze toch al bijzondere camera is er niet minder om.

  • De mogelijkheid om in 4K te filmen. Voorheen was dat niet mogelijk met deze camera, maar Fuji is zo aardig geweest om zijn pro-sumer camera te voorzien van deze functie, waarschijnlijk omdat daar naar gevraagd werd door de achterban. En zoals wij Fuji kennen, wordt hier gehoor aan gegeven. Tijdens het opnemen in 4K kan gebruik gemaakt worden van de Fuji Film Simulations en kun je audio opnemen via een externe microfoon.
  • De ondersteuning om tethered te fotograferen via USB of WIFI. Nadat je de camera connectie hebt laten maken met een computer, kun je met de software, welke ook later dit jaar uitkkomt, Fujifilm X Acquire, foto’s welke gemaakt zijn met de camera doorzenden naar de computer. En deze foto’s in aangegeven mappen opslaan.
  • Vernieuwde autofocus algoritme. Bewegende onderwerpen kunnen nog beter door de camera worden gevolgd. Deze functie wordt namelijk twee keer (!!) zo snel. Twee keer zo vaak een autofocusmeting doen op kleinere onderwerpen.
  • De ondersteuning van Fujifilm X Raw Studio. Nadat je je X-Pro2 via USB hebt verbonden met je computer, kun je met Fujifilm X Raw studio je Raw foto’s omzetten met de X Processor Pro van je fototoestel. Omdat er in de X-Pro2 een waanzinnig snelle en sterke processor zit, kun je dit inderdaad doen vanaf de processor van je fototoestel. Fujifilm X Raw Studio is gratis te downloaden van de Fujifilm website.
  • De mogelijkheid om camerasettings op te slaan en te delen met je andere Fuji fototoestellen. Als je dus bijvoorbeeld 2 X-Pro2 toestellen hebt, kun je de instellingen van de een naar de ander overzetten zodat beide toestellen zich hetzelfde gedragen.

Fujifilm X-T2. Versie 3.00

De fuji firmware update voor de X-T2 komt pas later in November uit. Maar is net als de X-Pro2 net zo indrukwekkend.

  • Ook hier komt het vernieuwde autofucus in. Dus ook je X-T2 wordt twee keer zo snel in de continu focusstand.
  • De ondersteuning voor Fujifilm X Raw Studio. Via je X-T2 kun je je Raw bestanden omzetten, zonder dat je hiervoor de processor van je computer hoeft te gebruiken.
  • Verbeteringen betreffende het gebruik van studioflitsers. Flitsers die gebruik maken van radioverbindingen kunnen via de tranceiver van de fabrikant van deze flitsers dan rechtstreeks vanaf de camera worden aangestuurd. En gebruik kunnen maken van TTL en Highspeed Sync.
  • En natuurlijk ook de mogelijkheid om je camera instellingen van je ene X-T2 naar je andere te uploaden en zo twee identieke toestellen te hebben die exact hetzelfde te gebruiken zijn.

We moeten dus nog even wachten op deze firmware update. Maar het is het wachten dubbel en dwars waard denk ik zo.

Comments
Add Your Comment

CLOSE