MENU

Informatie

Hier vinden jullie informatie over veel gestelde vragen. Staat het antwoord op  jullie vraag er niet bij of hebben jullie aanvullende informatie nodig? Stuur mij dan gerust een berichtje via mijn contactpagina.

Veel gestelde vragen

• Krijgen we de foto’s in de hoogst mogelijke resolutie?

Jazeker! Jullie krijgen de foto’s van de bruidsreportage in de hoogst mogelijke resolutie. Als ik ze heb afgeleverd bij jullie kunnen jullie ze op groot formaat afdrukken en ze boven jullie bed of in de gang hangen.

• Krijgen we onze foto’s in zwart/wit?

Ja! Jullie krijgen een mix van foto’s. Sommige zijn in kleur, sommige in zwart/wit en weer andere in zowel kleur als in zwart/wit. Dit omdat ik niet altijd kan bepalen welke foto er beter uitziet, degene in kleur of degene in zwart wit.

• Krijgen we ook de niet bewerkte foto’s?

Helaas krijgen jullie die niet. Maar als er een gegronde reden voor is (en dan bedoel ik een erg goed gegronde reden) kun je natuurlijk altijd contact met mij opnemen. Nu vragen jullie je af waarom ik geen onbewerkte foto’s opstuur. Dit omdat ik er sterk in geloof dat mijn manier van fotograferen en bewerken van de foto’s mijn merknaam verstevigd. En onbewerkte foto’s doen dit niet.

• Wanneer krijgen we onze foto’s te zien?

Ik snap dat jullie enthousiast zijn en graag jullie foto’s willen zien, maar geloof me, ik ben net zo enthousiast om jullie het uiteindelijk eindproduct te laten zien. Jullie kunnen de foto’s 4 a 5 weken na jullie huwelijk verwachten.

• Ontmoeten we elkaar nog voordat we trouwen?

Minstens één keer. Ik denk ook dat dit een belangrijk onderdeel van het proces is. Of dit nu in real-life is, of bijvoorbeeld via Skype of Facebook. We kunnen elkaar aanvoelen en ik kan naar jullie specifieke wensen luisteren. Ik maak notities en ik voeg jullie toe op Facebook zodat we makkelijk in contact kunnen blijven. En we kunnen natuurlijk over van alles praten, gewoon om het ijs te breken, als dat er überhaupt is.

• Reis je ook voor je bruidsreportages?

Nou en of! Als jullie bruiloft in Nederland is, zit alles bij de prijs inbegrepen. Als jullie willen dat ik jullie verhaal documenteer in het buitenland neem dan contact met mij op zodat ik een offerte kan maken en we elkaar van informatie kunnen voorzien. Het lijkt mij fantastisch om jullie verhaal in het buitenland te mogen vastleggen.

• Maak je op onze bruiloft ook formele familiefoto’s?

Dat is helemaal aan jullie als bruidspaar. Voor sommige mensen is het ontzettend belangrijk omdat er familieleden op staan die je misschien niet meer ziet na je huwelijk. Dit kan door allerlei verschillende redenen zijn. Dus als het belangrijk is voor jullie ben ik blij om deze personen vast te leggen. En ik kan jullie vertellen dat het aantal keer dat ik geen formele familieportretten heb gefotografeerd tijdens een bruiloft, op één hand te tellen zijn.

• Werk je alleen of komt er ook een tweede fotograaf mee?

Ik fotografeer meestal alleen. Maar mocht de bruiloft groot zijn, of de bruid en bruidegom maken zich op aparte locaties van elkaar klaar, kan het handig en soms zelfs nodig zijn om een tweede fotograaf te hebben. Want het is toch leuk om van elkaar te zien hoe de ochtend is verlopen voordat jullie elkaar het ‘ja’ woord gaven? In zulke gevallen beschik ik over een groot netwerk van enthousiaste fotografen, gevestigd in Nederland en in het buitenland, die het fantastisch lijkt om jullie trouwdag te documenteren.

• Wat is het belangrijkste onderdeel van het kiezen van een fotograaf?

Verbinding. Als je naar buiten loopt en van een wildvreemde een foto maakt, zou dit super ongemakkelijk zijn. Het zou heel moeilijk zijn om in die foto echte gevoelens of intimiteit vast te leggen. Hetzelfde geldt voor mij, ik kan alleen die pure momenten vastleggen als jij je op je gemakt voelt als ik bij je ben. Ik wil iets echts vastleggen in mijn beelden, dus het is erg belangrijk om elkaar te leren kennen!

• Welk type camera's en uitrusting gebruik je?

Uitrusting niet het belangrijkste voor mij. Wat belangrijk is, is het vastleggen van afbeeldingen die delen van je persoonlijkheid laten zien die alleen je partner gewoonlijk ziet. Om dat te doen, is het het beste als onze tijd niet over een "fotoshoot" gaat. In plaats daarvan gaat het om plezier maken en verbinden. Als je de afbeeldingen op mijn site leuk vindt, vertrouw er dan op dat ik fotografie ken. Je kunt helemaal 'jou' zijn, ontspannen en genieten van die frisse bergwind (als dat is waar we schieten ...) en de warmte van de hand van je partner.

Dat gezegd hebbende, fotografeer ik momenteel Fuji mirrorless camera's. Ik ben meer dan overdonderd van hun beeldkwaliteit en kleurweergave. Ik heb Canon SLR's een aantal jaar lang gebruikt en Fuji was als een verademing! Ik hou ook van schieten op donkere plaatsen en Fuji doet dit waanzinnig! Licht brengt zoveel gemoedstoestand over, en vaak nog meer als er minder van is. Twilight is mijn favoriete moment van de dag om te fotograferen.

• Hoe kunnen we jou boeken als onze fotograaf?

Eigenlijk is dat heel simpel.
Stap 1: Stuur mij een email via mijn contact pagina met informatie over jullie huwelijk. Wanneer is jullie huwelijk en waar?
Stap 2: Ik neem na aanleiding van jullie mail contact met jullie op en we plannen een afspraak in zodat we elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens deze ontmoeting spreken we jullie dag door, hoor ik graag wat jullie wensen zijn. En kijken we of het klikt tussen ons, als toekomstig man en vrouw en fotograaf. Er vanuit gaande dat het goed voelt gaan we naar stap 3.
Stap 3: Ik stuur jullie een contract met informatie en details over de aanbetaling. Als de aanbetaling eenmaal is voldaan, hebben jullie je datum gereserveerd en is de boeking bevestigd.
Mochten jullie na deze vragen nog andere vragen hebben of aanvullende informatie nodig hebben. Of willen jullie mij als jullie fotograaf die de mooiste dag van jullie leven moet documenteren? Neem dan contact met mij op.

• Wat moeten we doen met al onze foto's?

Dit is tegenwoordig een groot probleem. Sinds ik fotografeer krijg ik om de paar maanden een e-mail van vorige klanten die van computer zijn veranderd of een harde schijf kwijt zijn en hun trouwfoto's niet kunnen vinden! Dingen op computers zijn per definitie tijdelijk.

Het is zo belangrijk om een ​​plan te maken om je foto's af te drukken! Ik herinner me een verhaal over iemand die maar één ding uit hun brandende huis kon redden; het was hun trouwalbum. Een fotoboek maken van je bruiloft is een van mijn favoriete dingen. Het zijn kunstwerken en afgedrukte foto's zijn echt de beste manier om ervoor te zorgen dat afbeeldingen blijven bestaan!

CLOSE