MENU

Top 10 beste trouwlocaties van Groningen

Omdat jullie gaan trouwen in Groningen , zijn jullie opzoek naar de 10 beste trouwlocaties in Groningen? Ik heb hier mijn lijstje gemaakt. De locaties verschillen enorm. Van mooie trouwlocaties aan het water tot landelijke boerderijen.

Nummer 1:

Op nummer staat voor mij het klassieke landgoed van Ekenstein. Dit prachtige, statige pand uit 1648 herbergt de sfeer van toen, gecombineerd met dat van nu. Alles komt hier samen.
Het Groninger platteland leent zich natuurlijk ook, net als de directe omgeving van Landgoed Ekenstein, uitstekend voor het fotograferen van jullie bruidsreportage. Na jullie bruiloftsfeest is het mogelijk de gasten te laten slapen in een van de 28 ruime hotelkamers. Heerlijk, jullie gehele bruiloft op 1 locatie.

Nummer 2:

Nog een stukje oudheid. Grand Cafe Borg Nienoord. Deze Groninger borg, gelegen op landgoed Nienoord, heeft een rijke historie. Gebouwd door Wigbolt van Ewsum, die grote veenlanden had opgekocht, hopende dat deze hem grote rijkdom zouden brengen.
In Grand Cafe Borg Nienoord zijn verschillende zalen beschikbaar en dus te gebruiken voor jullie trouwdag. De Tuinhal, Balzaal, Ridderzaal, Tuinkamer en Koetshuis. Deze zalen variëren van het herbergen van 300 personen tot 40 personen.

Nummer 3:

Na twee klassieke bruiloftslocaties is het tijd voor iets moderners. Trouwen bij Hayema Heerd.
Willen jullie trouwen in bohémien style? Iets anders dan anders? Blote voeten, hooibalen bekleed met witte lakens, festival gevoel? Dan zit je bij Hayema Heerd helemaal goed! Zij werken niet met pakketten, dus kunnen  jullie zelf je dag helemaal indelen. Ook kunnen jullie zelf bepalen hoe de locatie eruit komt te zien. Vrij om te gaan en staan waar jullie willen, het is tenslotte jullie trouwdag.

Nummer 4:

Houden jullie toch van iets landelijks? Met een landelijke bruiloft? Dan zitten jullie goed bij Herberg de Blankehoeve. Nabij het Appelberger Bos ligt deze landelijke herberg. Wil je net als bij Hayema Heerd zelf bepalen hoe je dag eruit komt te zien? Dat is hier zeker mogelijk. Of als je wilt dat jullie bruiloft een wat traditionelere sfeer heeft kan dat ook.
Met alle ruimtes en kamers die de herberg heeft, kun je hier tot 100 gasten kwijt voor een diner. En wel tot 200 gasten voor een receptie.

Nummer 5:

Bijna halverwege de lijst vinden we Het Schimmelpenninck  Huys. Dit prachtige, voormalig patriciërshuis, bevindt zich in het hart van Groningen. Met de beschutte binnentuin is dit een oase van rust, midden in de stad Groningen. Wederom geldt, maatwerk is hun specialiteit. Vooral in de keuken. De Franse keuken, typisch Hollands of mediterraans? Geen probleem voor deze keukenbrigade!

Nummer 6:

Op nummer 6 van de 10 beste trouwlocaties van Groningen vinden we Moeke Vaatstra. Alleen al vanwege de naam. Wat een plaatje van een pand. De sfeer, de geur, alles klopt hier gewoon. Dit historische pand uit 1866 ligt in een fantastische omgeving om jullie trouwdag te vieren.

Nummer 7:

Familiehotel Paterswolde. Dit vier-sterren hotel biedt tal van mogelijkheden. Een intieme bruiloft? Of juist een dag vol feest? Alles is mogelijk! Gelegen naast het recreatiegebied Paterswoldsemeer biedt deze bruiloftslocatie een mooie mogelijkheid tot het documenteren van jullie trouwreportage.

Nummer 8:

Hotel De Zeegser Duinen staat op nummer 8. Dit hotel ligt in de bossen van natuurgebied de Drentsche Aa. Ideaal voor stellen die een iets ‘natuurlijkere’ bruiloft willen. Al is het hotel modern van binnen, de locatie biedt de mogelijkheid voor de meer bohémien-achtige bruiloften. En bossen zijn per definitie een perfecte locatie voor bruiloftsfotografie.

Nummer 9:

De op een na laatste plek geef ik weg aan De Allersmaborg. Na het overgaan van de ophaalbrug waan je jezelf even in de 15e eeuw. De rust, de uitstraling. De ideale plek voor jullie bruiloft. Weg van de hedendaagse hectiek. Alles kan hier geregeld worden, van de receptie en het feest, tot het laten slapen van de gasten.

Nummer 10:

De laatste in de lijst van 10 beste trouwlocaties van Groningen is Paviljoen van de Dame. Dit ontzettend strakke pand met dito aankleding is erg bijzonder. Gelegen aan het Paterswoldsemeer is dit echt een alles in een locatie. Van huwelijksvoltrekking, receptie, trouwfeest en natuurlijk jullie bruidsreportage!

Dit is mijn top 10 beste trouwlocaties van Groningen. De lijst zal aangepast worden in de loop der tijd. Er zullen locaties bijkomen maar ook locaties verdwijnen.

beste trouwlocaties van Groningen

Comments
Add Your Comment

CLOSE