MENU

Webpartners

Webpartners voor backlinks

Wat is een backlink?

Op deze pagina staan al mijn webpartners met wie ik samenwerk. Linken naar elkaars website is erg belangrijk voor je Google ranking. Vaak krijg je hierdoor ook een link terug wat ervoor zorgt dat je hoger komt in de Google zoek resultaten.

Sinds het begin van SEO, zijn backlinks altijd ontzettend belangrijk geweest. Een backlink is een link van een andere site naar uw website. Google heeft zich enorm ingespannen om de inhoud die ze in de zoekresultaten leveren, al sinds het begin te verbeteren. Vroeger kon je het systeem gemakkelijk overwinnen door simpelweg meer links te krijgen dan hun concurrenten, of door de ankertekst (tekst die linkt naar je website) te optimaliseren. Maar recente wijzigingen in hun algoritme hebben het moeilijker gemaakt om je een weg te banen in hun resultaten.

Hieronder staat een lijstje met webpartners waar ik een link heb op hun pagina en zij er natuurlijk eentje terug krijgen van mij. Zo help je elkaar om een goede backlink structuur te krijgen en dus uiteindelijk hoger te ranken in Google Search.

De waarde van een backlink

De waarde van een backlink wordt bepaald door de opgebouwde waarde van de website of pagina waarvan er naar jou gelinkt wordt. Hoe groter of hoe bekender de site of pagina, des te meer waarde wordt er door Google aan deze link gegeven. Dus hoe hoger de pagina gewaardeerd wordt door Google, hoe hoger deze site staat in de zoekresultaten, hoe interessanter het is om daar een backlink van te verkrijgen.

Wat is nu eigenlijk de ideale backlink?

Dat klinkt misschien heel gek, maar de perfecte backlink moet je eigenlijk aanvragen bij je concurrent. Hoezo dat vraag je je af. Nou als we gaan kijken hoe de algoritmes van Google zijn opgebouwd, kunnen we niet anders vast stellen dat website-content de voornaamste rol speelt hierin. Neem bijvoorbeeld Coca Cola en Fanta. Deze twee merken zitten in dezelfde branche, welke beide grote namen zijn. Als je als Fanta een positieve vermelding krijgt van Coca Cola, dan is dat toch goud waard?

Backlink ruilen?

Wil je een backlink van mij hebben? Neem dan gerust contact met mij op. We kunnen elkaar daarmee versterken, mits we iets organisch over elkaars werk schrijven bijvoorbeeld. Dus wellicht kunnen we elkaar helpen!

Mijn backlink partners:

Webpartners in backlinks

CLOSE